I kväll har vi hämtat inspiration från medelhavskökets härliga smaker och lagar en smarrig fiskrätt med hajmal i huvudrollen. Vi tillagar den i ugnen och serverar den med rostad zucchini, rödlök och oliver och bulgur som vi kokar med soltorkade tomater och örtkryddor. Färsk persilja och solroskärnor blir perfekt som topping och en klick svalkande yoghurt en god och enkel sås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
50 g
Soltorkade tomater
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 st
Zucchini
1 st
Rödlök
35 g
Kalamataoliver
1 portionspåse
Bladpersilja
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
240 g
Pangasius fiskefilet
(Innehåller Fisk)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Smör (steg 4)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna zucchini i 1 cm stora bitar.
Skär lök i tunna skivor.
Grovhacka soltorkade tomater.
Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].
Placera zucchini, rödlök och oliver [1/2 paket, 2P] på en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P].
Ringla över olivolja och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 12–15 min, eller tills mjuka.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Placera den i en ugnsform, ringla över olivolja [1/2 msk | 1 msk] och tillaga i ugnen i 11–13 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, rör i bulgur, soltorkade tomater, Mamas Favorit och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Rör ner smör [1 msk | 2 msk] och fluffa upp bulgur med en gaffel. Ställ åt sidan under lock tills servering.
Grovhacka persilja.
Lägg upp bulgur, fisk och grönsaker på tallrikar.
Servera med en klick yoghurt och toppa med persilja och solroskärnor.