Ugnsstekt hajmal och medelhavsgrönsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt hajmal och medelhavsgrönsaker

Ugnsstekt hajmal och medelhavsgrönsaker

med kryddig bulgur och yoghurt

I kväll har vi hämtat inspiration från medelhavskökets härliga smaker och lagar en smarrig fiskrätt med hajmal i huvudrollen. Vi tillagar den i ugnen och serverar den med rostad zucchini, rödlök och oliver och bulgur som vi kokar med soltorkade tomater och örtkryddor. Färsk persilja och solroskärnor blir perfekt som topping och en klick svalkande yoghurt en god och enkel sås.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
<650 kcal 2P-baserat
Laga mig först
Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

50 g

Soltorkade tomater

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Zucchini

1 st

Rödlök

35 g

Kalamataoliver

1 portionspåse

Bladpersilja

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

240 g

Pangasius fiskefilet

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2350 kJ
Energi (kcal)562 kcal
Fett26.2 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater39.5 g
varav socker9.7 g
Protein34.5 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna zucchini i 1 cm stora bitar.

Skär lök i tunna skivor.

Grovhacka soltorkade tomater.

Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Rosta grönsaker
2

Placera zucchini, rödlök och oliver [1/2 paket, 2P] på en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P].

Ringla över olivolja och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 12–15 min, eller tills mjuka.

Ugnsstek fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Placera den i en ugnsform, ringla över olivolja [1/2 msk | 1 msk] och tillaga i ugnen i 11–13 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Koka bulgur
4

Under tiden, rör i bulgur, soltorkade tomater, Mamas Favorit och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Rör ner smör [1 msk | 2 msk] och fluffa upp bulgur med en gaffel. Ställ åt sidan under lock tills servering.

Hacka persilja
5

Grovhacka persilja.

Servera
6

Lägg upp bulgur, fisk och grönsaker på tallrikar.

Servera med en klick yoghurt och toppa med persilja och solroskärnor.