Salsa verde betyder ”grön sås”– och det är precis vad det är! Det är en kall örtsås som är vanlig i det spanska och italienska köket och passar bra till både kött och fisk. Vår variant med persilja blir ett perfekt komplement till den milda smaken hos vår ugnsstekta kolja. Vi serverar fisken med färsk rucola och rostad potatis, paprika och tomat som smaksatts med rökt paprikapulver.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
500 g
Potatis
1 st
Paprika
40 g
Rucola
4 g
Rökt paprikapulver
½ st
Rödlök
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Tomat
24 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2.5 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad), tomat och paprika i 2 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rökt paprikapulver, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
Under tiden, finhacka rödlök [1/2 st, 2P] och persilja.
Blanda persilja, rödlök, vitvinsvinäger och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skölj rucola.
Torka av fisk med hushållspapper, placera den i en ugnsform med bakplåtspapper och krydda med salt och peppar.
När det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid, tillaga fisk i ugnen i 8–10 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Vänd ner olivolja [2 msk | 4 msk] i skålen med persilja och rödlök precis innan servering.
Blanda rucola med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.
Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar och toppa med fisk.
Garnera med rucola och toppa fisk med salsa verde.