Ugnsstekt sej med harissatäcke
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt sej med harissatäcke

Ugnsstekt sej med harissatäcke

med rökig potatis och basilikamajonnäs

Sej är en god torskfisk som smakar lika bra stekt som kokt. I dagens recept ugnssteker vi den med ett täcke av panko och harissakrydda, som blir gyllene och sprött medan fisken tillagas. Potatisen smaksätts också av en spännande krydda i form av rökt paprikapulver och får sällskap av rödlök i ugnen. Samtidigt blandar vi en enkel sallad med rucola och tomat och vispar ihop basilika, majonnäs, vitlök och citron till en smarrig dippsås.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Harissakrydda

500 g

Potatis

40 g

Rucola

4 g

Rökt paprikapulver

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

½ st

Citron

1 st

Rödlök

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2556 kJ
Energi (kcal)611 kcal
Fett27 g
varav mättat3.3 g
Kolhydrater62.5 g
varav socker8.9 g
Protein29.8 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, rökt paprikapulver, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Blanda basilikamajo
2

Under tiden, finhacka basilika.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda majonnäs, basilika, vitlök, citronsaft [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda panko, olivolja [1 msk | 2 msk] och harissa i en ny liten skål.

Förbered fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Placera den på en ny plåt med bakplåtspapper och toppa med pankoblandning. Tryck försiktigt fast den på fisken.

Ugnsstek fisk
4

När det återstår 12 min av potatisens tillagningstid, tillsätt lök på plåten och vänd runt. Rosta resterande tid.

Tillaga fisk i ugnen i 11–12 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda tomatsallad
5

Under tiden, skölj rucola.

Grovhacka tomat.

Blanda tomat, rucola och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp tomatsallad och potatis i djupa tallrikar.

Toppa potatis med fisk.

Servera med en klick basilikamajonnäs.