Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Äppelpaj hör hösten till, och den här enkla varianten med ett härligt gyllene smultäcke som serveras med crème fraiche svänger du ihop på ett kick.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
6 st
Äpple
40 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
100 g
Havregryn
(Innehåller Havre, Vete Kan innehålla Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
1 tsk
Kanel till kaka
2 msk
Socker till kaka
7 msk
Smör till smuldeg
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Skär äpple i små bitar.
TIPS: Skala äpplet innan du skär det i bitar för en mer traditionell paj.
Blanda äpple, kanel, socker och en nypa salt i en medelstor bakform. Vänd ner tranbär och ställ åt sidan.
Blanda havregryn, florsocker, smör och en nypa salt i en stor skål med händerna.
Finhacka valnötter.
Toppa äpple med smuldeg och valnötter.
Grädda smulpaj tills toppen är gyllene och frukten mjuk, 20–25 min.
TIPS: Frukten är färdig när du enkelt kan sticka hål på den med en gaffel.
Servera smulpaj med crème fraiche.