Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga vegetariska burritos! Mjuka tortillas fylls med saftig vegofärs, ris, spenat, gräddfil, och en fantastisk pico de gallo, med tomat, lök, koriander, jalapeño och limejuice. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 g
Basmatiris
1 st
Vitlöksklyfta
1 burk
Majs
½ st
Lök
2 st
Tomat
1 portionspåse
Koriander
½ st
Jalapeno
1 st
Lime
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
5 g
Tex-Mex
1 burk
Tomatpuré
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1.5 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [11/2 dl | 3 dl]. Rör i ris [½ påse, 2P] och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Häll av majs. Finhacka lök [½ st, 2P] och tomat. Skär lime i klyftor. Halvera, kärna ur och skiva jalapeno [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka koriander. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj och grovhacka spenat.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vegofärs, hälften av löken, en nypa salt* och peppar* i 2-3 min. Tillsätt vitlök, tomatpuré, Tex-mex och vatten* [½ dl | 1 dl], och koka i 1-2 min. Ta stekpannan av värme och rör i majs. Smaka av med salt* och peppar*.
Blanda tomat, koriander, jalapeno, resterande rödlök, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. TIPS: Skippa eller använd mindre jalapeno om du inte tycker om stark mat.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min. Rör ner ris i stekpannan med färsen.
Placera spenat, vegofärs, ris, en klick gräddfil och pico de gallo i mitten av tortillabrödet. Vik först in kortsidorna, och sedan långsidorna till täta burritos. Servera resterande limeklyftor vid sidan av. Om inte all fyllning får plats i era burritos så servera det vid sidan av.