Vegetarisk chili sin carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne

med svalkande gräddfil och tortillachips

Kvällens kulinariska resa går till Mexiko, vi ska nämligen laga en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår chili med fluffigt ris, svalkande gräddfil och spröda tortillachips.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten
Korn
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

1 portionspåse

Koriander

150 g

Långkornigt vitt ris

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ paket

Kidneybönor

180 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Paprika, grön

5 g

Tex-Mex

1 st

Lök

2 st

Morot

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

½ msk

Ketchup till sås

1 dl

Vatten till sås

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4037 kJ
Energi (kcal)965 kcal
Fett30.7 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater150.2 g
varav socker27.9 g
Protein40.5 g
Salt9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Finhacka lök.

Tärna paprika och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Häll av och skölj kidneybönor.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs lök och morot i 1–2 min, tills väldoftande.

Stek vegofärs
4

Tillsätt vegofärs och paprika till stekpannan.

Stek tills grönsakerna börjar mjukna, 4–5 min.

Tillsätt Tex-Mex och Ay Cajun-ba och fräs i 30 sek, tills väldoftande.

Koka sås
5

Tillsätt krossade tomater, ketchup, sojasås, sriracha, kidneybönor och vatten.

Koka upp och sänk sedan till medelvärme.

Sjud i 5–6 min, tills såsen tjocknar något.

Krydda med socker, salt och en nypa peppar.

Under tiden, grovhacka koriander.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris och chili sin carne i skålar.

Toppa med en klick gräddfil och garnera med koriander.

Servera med tortillachips.