Kvällens kulinariska resa går till Mexiko, vi ska nämligen laga en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår chili med fluffigt ris, svalkande gräddfil och spröda tortillachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
1 portionspåse
Koriander
150 g
Långkornigt vitt ris
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ paket
Kidneybönor
180 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Paprika, grön
5 g
Tex-Mex
1 st
Lök
2 st
Morot
20 g
Sriracha
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Ketchup till sås
1 dl
Vatten till sås
1 tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka lök.
Tärna paprika och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Häll av och skölj kidneybönor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs lök och morot i 1–2 min, tills väldoftande.
Tillsätt vegofärs och paprika till stekpannan.
Stek tills grönsakerna börjar mjukna, 4–5 min.
Tillsätt Tex-Mex och Ay Cajun-ba och fräs i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater, ketchup, sojasås, sriracha, kidneybönor och vatten.
Koka upp och sänk sedan till medelvärme.
Sjud i 5–6 min, tills såsen tjocknar något.
Krydda med socker, salt och en nypa peppar.
Under tiden, grovhacka koriander.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris och chili sin carne i skålar.
Toppa med en klick gräddfil och garnera med koriander.
Servera med tortillachips.