topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk linsbowl

Vegetarisk linsbowl

med citrongräsris och saftig mango

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad vegetarisk linsbowl med massor av härliga färger och ingredienser. Citrongräsris bildar basen i bowlen som även innehåller stekta linser, och färsk mango, morot, och rädisa. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, jordnötter och färsk mynta och koriander.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Jordnötter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

1

Citrongräs

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

½

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Mango

75

Rädisor

½

Lime

1

Gröna linser

1

Mynta & koriander

20

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

50

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Morot

Ingår inte i din leverans

½

Smör (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 3)

1

Socker (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)868 kcal
Energi (kJ)3633 kJ
Fett38 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater107.6 g
varav socker27.5 g
Protein19.1 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka citrongräsris
1

Banka citrongräs med en kavel. Smält smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs citrongräs i 1-2 min, tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

Plocka bort citrongräs. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Riv vitlök och oskalad ingefära [½ st, 2P] fint.

Skölj linser i en sil under kallt vatten. 

Blanda marinad
3

Blanda limejuice [1 msk | 2 msk], vitlök, ingefära, socker [1 tsk | 2 tsk], asiatisk woksås, sojasås och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek linser
4

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek linser i 2-3 min, tills de börjar mjukna.

Rör i marinad, sänk till medelvärme och sjud i 6-8 min, tills såsen har tjocknat.

Förbered frukt och grönt
5

Under tiden, skala och skär mango [½ st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan. Tärna den i 2 cm stora bitar.

Skär rädisor i kvartar.

Riv morot (oskalad) grovt.

Grovhacka myntablad och korianderblad.

Blanda srirachamajonnäs och en skvätt vatten till flytande konsistens i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. 

Toppa med mango, morot, rädisor och linser.

Pressa över resterande limesaft och ringla över srirachamajonnäs.

Strö över jordnötter, mynta och koriander.