topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk linsbowl

Vegetarisk linsbowl

med citrongräsris och mango

I kväll lagar vi en enkel och supergod linsbowl som är fullproppad med härliga färger och smaker. Vi bygger vår vegobowl med aromatiskt citrongräsris som bas och tillsätter sedan stekta gröna linser i en marinad med asiatiska smaker och färsk mango, morot och rädisor. Till sist toppar vi med krämig srirachamajonnäs, knapriga jordnötter och färsk mynta och koriander, och så är det dags att hugga in!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrongräs

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

2 tsk

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Mango

75 g

Rädisor

½ st

Lime

1 st

Morot

1 paket

Gröna linser

1 portionspåse

Mynta & koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3732 kJ
Energi (kcal)892 kcal
Fett38 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater116.8 g
varav socker26.9 g
Protein17.3 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka citrongräsris
1

Banka citrongräs med en kavel. Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs citrongräs i 1–2 min, tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 5,5 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. Plocka bort citrongräs. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Riv vitlök och oskalad ingefära fint.

Häll av och skölj linser.

Blanda marinad
3

Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], socker [1 tsk | 2 tsk], asiatisk woksås, sojasås och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek linser
4

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek linser i 2–3 min, tills de börjar mjukna.

Rör i marinad, sänk till medelvärme och sjud i 6–8 min, tills såsen har tjocknat.

Förbered frukt och grönt
5

Under tiden, skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm bitar.

Skär rädisor i kvartar.

Riv morot (oskalad) grovt.

Grovhacka myntablad och korianderblad.

Blanda srirachamajonnäs och en skvätt vatten till tunnare konsistens i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. 

Toppa med mango, morot, rädisor och linser.

Pressa över resterande limesaft och ringla över srirachamajonnäs.

Strö över jordnötter, mynta och koriander.