.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5
Ketchup
75
Gräddfil
1
Morot
1
Svarta bönor
Gurka
100
Basmatiris
1
Gurka, piccolo
8
Panamat
½
Mango
½
Chiliflakes
1
Vitlöksklyfta
1
Lime
1
Avokado
1.33
Smör
2
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skala och pressa vitlök. Smält smör* tillsammans med en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlök och fräs i 1-2 minuter. Häll i kallt vatten* (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt* i kastrullen. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda i 15-20 min utan lock.Ta kastrullen av värme och låt stå under lock tills servering.
Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. Blanda bönorna tillsammans med Central American Style kryddmix (stark!), en generös nypa salt* och en skvätt olja* på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen tills krispiga, 8-10 min.
Skala och finhacka mango [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka avokado.
Skala och strimla sedan morot i långa remsor. Grovhacka gurka. Dela lime i klyftor.
Blanda gräddfil, ketchup, en liten nypa chili flakes (stark!) och 1-2 klyftor limejuice i en skål. Smaksätt dressingen därefter med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Vi rekommenderar att du kryddar försiktigt med chilin då den är väldigt stark.
Lägg upp riset i skålar. Toppa prydligt med krispiga bönor, avokado, mango, gurka och morotsremsor i var sitt hörn. Avsluta med att ringla över chilidressing.