Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Här kommer en uppdaterad version av ett av våra mest populära recept! Denna asian style pokebowl gör du med jasminris smaksatt med aromatisk vitlök och ingefära och toppar med wokad svamp, morot och lök. Fräsch gurka och syrligt picklad lök ger det lilla extra tillsammans med asiatisk dressing och ett stekt ägg på toppen. Riktigt gott vill vi lova!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Gurka
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ingefära
5 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
2 st
Morot
200 g
Champinjoner
1 st
Rödlök
1 g
Chiliflakes
1 portionspåse
Koriander
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Lime
½ msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
2 st
Ägg (steg 5)
¼ tsk
Socker (steg 3)
3 msk
Vatten (steg 3)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Riv ingefära och vitlök. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1 min.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär svamp i kvartar.
Riv oskalad morot.
Skär rödlök i tunna skivor.
Dela lime i klyftor.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Blanda hälften av rödlöken, vitvinsvinäger, vatten [3 msk | 6 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Fräs svamp, morot och resterande rödlök i 4-5 min.
Tillsätt sojasås [1/2 paket, 2P], en nypa chili flakes och en skvätt limejuice. Krydda med en generös nypa peppar och låt koka i 1 min.
Lägg sedan över grönsaker i en skål och täck över för att behålla värmen.
Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Knäck ägg [2 st | 4 st] i pannan och strö över en nypa sesamfrön. Stek i 3-4 min och krydda med en nypa salt och peppar.
Grovhacka koriander.
Häll av lagen från rödlöken.
Lägg upp ris i djupa tallrikar.
Toppa med sojafrästa grönsaker, gurka, picklad lök och stekt ägg.
Ringla över asiatisk majonnäs.
Garnera med koriander och resterande sesamfrön [1/2 paket, 2P].
Servera med limeklyftor.