Har du barn som älskar nuggets och köttbullar? Då frestar vi med en maträtt i samma stil, nämligen fantastiskt krispiga bbq-fritters, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serveras de läckra fritters med rostad potatis och en krispig coleslaw med kål, morot, rödlök, lime och gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
4
Panamat
1
Kidneybönor
½
Majs
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½
Rödlök
150
Förskuren spetskål
1
Morot
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½
Ekologisk lime
1
Ägg (steg 2)
3
Vetemjöl (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Panamat, salt* och peppar*. Rosta tills gyllene och mjuk, 20-25 min. TIPS: Skär potatis i rätt storlek så den blir färdig i tid.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Skölj kidneybönor i en sil under kallt vatten och häll vätska av majs. Mosa kidneybönor med en gaffel i en stor skål. Blanda i majs [½ burk, 2P], Ay Cajun-ba, finriven ost, ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl* [3 msk | 6 msk] och hälften av rödlök, och krydda med salt* och peppar*.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Tillsätt ca ½-1 dl smet per fritter/biff i pannan och platta till dem något. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Det ska bli 2 st/person. Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av mixen.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Riv morot (oskalad). Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], aioli, och limejuice (använd alla klyftor) i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*.
Tillsätt spetskål, riven morot och resterande rödlök till dressingen och blanda väl.
Servera fritters med BBQ-sås, potatis och coleslaw.