Enchiladas är en TexMex-rätt som tillagas i ugn. Både smidigt och gott! Fyll tortillarullarna med en sås med kidneybönor, majs och paprika, häll på resten av såsen och strö över mozzarella. Efter att ha gratinerats i ugnen i 5 minuter är dina enchiladas redan färdiga. Servera med en fräsch tomatsalsa med koriander, och en klick gräddfil förstås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Majs
4
Panamat
1
Tomat
½
Krossade tomater
4
Medelhavets Pärla
4
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
30
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
4
Grönsaksbuljong
1
Paprika
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Kidneybönor
1
Lök
1
Vatten (steg 2)
½
Vetemjöl (steg 2)
½
Salt (steg 2)
1
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C grillfunktion. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 1-2 min.
Tillsätt Panamat, Medelhavets Pärla och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] till stekpannan. Tillsätt vatten* [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong. Rör om tills det är klumpfritt. Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P] och BBQ-sås [1/2 paket, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Sjud i 5 min. Blanda ner gräddfil [1 msk | 2 msk].
Häll av kidneybönor och majs. Grovhacka kidneybönor. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Blanda kidneybönor, paprika och hälften av såsen från stekpannan i en medelstor skål. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.
Placera en tortilla på en skärbräda och tillsätt med en 1/4 av bönfyllningen. Rulla ihop och placera på en ugnsform som passar i storleken till dina enchiladas. Fortsätt sedan med resterande tortillas. Ringla över resterande sås över dina enchiladas. Strö över majs och mozzarella. Gratinera i toppen av ugnen tills osten har smält, och tortillasen är krispiga, 5 min.
Grovhacka koriander. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Blanda koriander och tomat i en skål. Krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp enchiladas på tallrikar. Toppa med tomatsalsa och lite gräddfil.