Vegetariska fajitas på ostronskivling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska fajitas på ostronskivling

Vegetariska fajitas på ostronskivling

med lime-kålsallad och rökt paprikamajonnäs

Har ni än en gång valt en av våra mexikanska recept? Vi lovar att ni inte blir besvikna, för i kväll bjuder vi på en fajitafest med massor av spännande ingredienser. Vi rostar morot, paprika och rödlök med ljuvliga mexikanska kryddor. Samtidigt gör vi en krispig coleslaw med lime och rädisor, och steker panerad ostronskivling. Vi toppar våra fajitas med rökt paprikamajonnäs, och så är maten färdig.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

150 g

Förskuren spetskål

100 g

Ostronskivling

10 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Lime

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

2 g

Rökt paprikapulver

75 g

Rädisor

1 st

Morot

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3201 kJ
Energi (kcal)765 kcal
Fett35.1 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater91.5 g
varav socker16.7 g
Protein17.8 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär morot i (oskalad) i 2 cm stavar.

Skär paprika i 2 cm strimlor. 

Skär rödlök i 2 cm klyftor. 

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Tex-Mex, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20–25 min, tills mjuka. 

Gör coleslaw
2

Under tiden, skär rädisor i tunna skivor. 

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda kål, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limesaft i en skål. 

Massera kålen i 30 sek, och rör sen i rädisor. Ställ åt sidan. 

Panera svamp
3

Riv försiktigt svamp i 2 cm tunna strimlor. 

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Rör i svamp och se till att den är täckt.

Stek svamp
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek svamp (låt extra panering vara kvar i skålen) i 4–5 min, tills krispig och gyllene. 

Lägg över till en tallrik med hushållspapper. Strö över Ay Cajun-ba och en nypa salt, och vänd försiktigt. 

TIPS: Stek svamp i omgångar vid behov.

Gör rökt paprikamajonnäs
5

Under tiden, värm tortillas täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Blanda majonnäs, sriracha [1/2 paket, 2P], rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P] och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Servera
6

Fyll tortillas med coleslaw, rostade grönsaker och ostronskivling. 

Toppa med rökt paprikamajonnäs och servera med resterande limeklyftor.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image