Sugen på en smarrig vegetarisk middag med massor av smak? I kväll lagar vi naanbröd toppade med stekta vegostrimlor, tomat- och koriandersallad och en krämig yoghurtsås med vitlök. Ugnsrostade sötpotatisklyftor blir ett perfekt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Naanbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Mjölk)
450 g
Sötpotatis
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
1 st
Rödlök
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Panamat
1 portionspåse
Koriander
1 st
Tomat
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Smör till lök
1 msk
Smör till bröd
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, hälften av Panamat, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegansk kebab och lök med salt, resterande Panamat och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt smör och ta av pannan från värme.
Under tiden, grovhacka tomat och koriander.
Blanda tomat och koriander i en liten skål och krydda med en nypa salt.
Bre naanbröd med smör.
Placera naanbröd direkt på ugnsgallret och rosta i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Toppa naanbröd med vegansk kebab, lök och sallad.
Ringla yoghurtsås över naanbröd och servera med sötpotatisklyftor.