Krämig majs- och cannellinibönsoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig majs- och cannellinibönsoppa

Krämig majs- och cannellinibönsoppa

med tortillachips, gouda, chili och lime

Gör middagsupplevelsen till en riktig fiesta med vår krämiga soppa på cannellinibönor och majs! Den här rätten är full av de levande och karakteristiska smaker som gör det mexikanska köket så oemotståndligt och serveras med färsk koriander, tortillachips och gräddfil.

Taggar:
Stark
Allergener:
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Cannelinibönor

1 burk

Majs

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

2 g

Spiskummin, malen

1 g

Torkad oregano

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Koriander

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

1 st

Lime

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

150 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Röd chili

250 g

Bakpotatis

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till soppa

2 dl

Mjölk till soppa

½ tsk

Salt till soppa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3412 kJ
Energi (kcal)815 kcal
Fett35.1 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater92.4 g
varav socker14.4 g
Protein26.3 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Grovhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Häll av och skölj cannellinibönor.

Häll av majs.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 1–2 min, tills mjuk.

Tillsätt ner potatis, vitlök, cannellinibönor, majs, grönsaksbuljong, spiskummin och oregano och rör om. Stek i ytterligare 1–2 min.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Laga soppa
3

Tillsätt vatten, mjölk, salt och en nypa peppar.

Koka upp och sjud under lock på lägre värme i 10–12 min, tills soppan tjocknar och grönsakerna är mjuka.

Förbered garnering
4

Under tiden, halvera, kärna ur och finhacka chili.

Grovhacka koriander.

Skär lime i klyftor.

Mosa bönor
5

Använd en potatisstöt för att mosa en del av cannellinibönorna och potatisen i den färdiga soppan för en tjockare konsistens.

TIPS: Du kan också använda en stavmixer.

Servera
6

Häll upp soppa i skålar och toppa med chili, koriander, gouda och en klick gräddfil.

Servera med tortillachips och limeklyftor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.