Gör middagsupplevelsen till en riktig fiesta med vår krämiga soppa på cannellinibönor och majs! Den här rätten är full av de levande och karakteristiska smaker som gör det mexikanska köket så oemotståndligt och serveras med färsk koriander, tortillachips och gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Cannelinibönor
1 burk
Majs
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
2 g
Spiskummin, malen
1 g
Torkad oregano
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Koriander
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
1 st
Lime
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
150 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Röd chili
250 g
Bakpotatis
1 msk
Olja till stekning
2 dl
Vatten till soppa
2 dl
Mjölk till soppa
½ tsk
Salt till soppa
Grovhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Häll av och skölj cannellinibönor.
Häll av majs.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 1–2 min, tills mjuk.
Tillsätt ner potatis, vitlök, cannellinibönor, majs, grönsaksbuljong, spiskummin och oregano och rör om. Stek i ytterligare 1–2 min.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Tillsätt vatten, mjölk, salt och en nypa peppar.
Koka upp och sjud under lock på lägre värme i 10–12 min, tills soppan tjocknar och grönsakerna är mjuka.
Under tiden, halvera, kärna ur och finhacka chili.
Grovhacka koriander.
Skär lime i klyftor.
Använd en potatisstöt för att mosa en del av cannellinibönorna och potatisen i den färdiga soppan för en tjockare konsistens.
TIPS: Du kan också använda en stavmixer.
Häll upp soppa i skålar och toppa med chili, koriander, gouda och en klick gräddfil.
Servera med tortillachips och limeklyftor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.