En snabblagad vegetarisk bowl med vietnamesiska smaker. Vi steker vegofärs med morot, chili, lime, vitlök, ingefära och soja. Vi serverar vår bowl med vitlöksris, mangosalsa och morotsband, och toppar med örtmajo, mynta och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Vitlöksklyfta
150
Basmatiris
½
Röd chili
1
Ekologisk lime
1
Ingefära
2
Morot
160
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½
Mango
1
Gurka
1
Mynta & koriander
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
¼
Salt (steg 1)
Smör (steg 1)
Finhacka vitlök. Hetta upp klick smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills det ska serveras.
Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Skär lime i klyftor. Skala och riv ingefära. Riv hälften av moroten grovt, och skala resten i långa band med en potatisskalare.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vegofärs i 1-2 min, tills brynt. Sänk till medelvärme. Tillsätt riven morot, chili, limejuice [1 msk | 2 msk], resterande vitlök, ingefära, socker* [2 tsk | 3 tsk], sojasås, en skvätt vatten* och olivolja* [1 msk | 2 msk] till stekpannan. Blanda väl och sjud i 6-8 min. TIPS: Använd bara hälften av chilin om du inte tycker om stark mat.
Skala och tärna mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Plocka myntablad (kasta stjälkar). Finhacka koriander (inklusive stjälkar) och myntablad.
Blanda majonnäs, en skvätt vatten*, hälften av örterna, en nypa salt* och peppar* till en flytande konsistens i en liten skål. Blanda gurka, mango, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.
Lägg upp ris i skålar. Toppa med mangosalsa, morotsband och vegofärs i var sitt hörn. Ringla över örtmajo och garnera med resterande koriander och mynta.