Vietnamesisk-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk-inspirerad kyckling

Vietnamesisk-inspirerad kyckling

med vitlöksris och syltad morot

I kväll ska vi laga mat inspirerad av det vietnamesiska köket. Vi panerar kyckling innan vi steker den, och sen blandar vi den med en ljuvlig marinad på sojasås, socker, lime och vitlök. Vi serverar vår vietnamesisk-inspirerade kyckling med fluffigt vitlöksris, sprödstekt pak choi och snabbsyltade morötter. Sedan strör vi över hackade jordnötter, mynta, koriander och chili och avslutar med en klick srirachamajonnäs för att fullända smakupplevelsen.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

1 st

Pak choi

1 portionspåse

Mynta & koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Röd chili

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

2 msk

Mjöl till kött

¼ tsk

Salt till kött

2 tsk

Socker till marinad

½ msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3622 kJ
Energi (kcal)866 kcal
Fett33.7 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater94 g
varav socker14.1 g
Protein46.4 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs hälften av vitlöken i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Grovhacka pak choi.

Skär lime i klyftor.

Sylta morot
3

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål. Vänd morot i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Blanda vetemjöl, kyckling, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Blanda sojasås, socker, en generös skvätt limesaft och resterande vitlök i en liten skål.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs pak choi i 2–3 min, eller tills mjuk. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg över till en skål med lock.

Hetta upp olivolja i samma stekpannan på medelhög värme.

Stek kyckling i 4–5 min, eller tills genomstekt. Ta av stekpannan från värmen och rör i marinad så kyckling täcks.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
5

Under tiden, grovhacka jordnötter.

Grovhacka mynta och koriander.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris, kyckling och grönsaker i skålar.

Toppa med jordnötter och garnera med mynta, koriander och chili.

Servera med en klick srirachamajonnäs och limeklyftor att pressa över rätten.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.