Mmm - maffig smakrik macka till kvällsmat, det är inte dumt det! Utöver pulled kyckling fyller du din baguette med gurkstavar, picklad morot, stekt ägg och frisk koriander och mynta. Chili ger trevligt sting, tunt skivad lök bryter av och asiatisk majo ger det lilla extra. Rätten går ruskigt fort att göra, smakar fantastiskt och är löjligt enkel. Denna banh mi får våra varmaste rekommendationer!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 st
Gurka
280 g
Kycklinginnerfilé
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Röd chili
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 st
Rödlök
1 st
Morot
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
2 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
2 st
Ägg (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Riv oskalad morot i långa strimlor med en grönsaksskalare. Skär gurka i tunna stavar. Skiva rödlök mycket tunt. Skiva chili tunt. Grovhacka mynta och koriander. Skär baguette på längden.
Blanda vatten* [2 msk | 4 msk], vitvinsvinäger, en nypa salt* och socker* [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål. Rör morotsstrimlor i lagen och låt stå tills servering. Blanda kyckling, Vitlöksflörter och en skvätt olivolja* i en skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min på varje sida tills den fått fin stekyta. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över kycklingen på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Lägg brödet på andra sidan och tillaga i 5-6 min, eller tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek ägg* [2 st | 4 st] i 4-5 min, tills vitan stelnat men gulan fortfarande är något lös.
Riv sönder kycklingen i små bitar med en hjälp av en gaffel. Häll av lagen från morot.
Bre baguetterna med asiatisk majonnäs. Toppa mackorna med gurka, picklad morot, koriander, mynta, rödlök, kyckling och chili. Avsluta med stekt ägg på toppen, lägg på baguettelocket. TIPS: Alla grönsakerna kommer inte få plats i baguetten, så blanda resterande grönsaker i en skål och servera som sidosallad!