Är ni hungriga och vill ha mat på bordet snabbt utan att kompromissa med smak och utseende? Då är denna vietnamesiska kycklingbowl perfekt. Vi börjar med att steka kyckling, morot, lök och asiatisk woksås. Vi bygger vår bowl med vitlöksris, kyckling, stekta grönsaker och picklad gurka. Vi toppar med srirachamajonnäs, mynta och koriander, och så är det bara att hugga in.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Gurka
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
280 g
Kycklinginnerfilé
150 g
Jasminris
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Mynta & koriander
2 st
Morot
1 st
Lök
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär gurka och morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Halvera och skär lök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i gurka, och ställ åt sidan. Häll av lagen innan servering.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek morot, lök, Ginger Ninja och salt i 3–4 min, eller tills mjuka.
Lägg över till en skål med lock för att hålla på värmen.
Krydda kyckling med salt.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Ta av stekpannan från värme, tillsätt asiatisk woksås och rör om tills kyckling är täckt med sås.
Lägg upp vitlöksris, grönsaker, kyckling och picklad gurka i skålar.
Skeda över resterande sås från stekpannan.
Plocka mynta- och korianderblad, riv dem och strö över rätten.
Toppa med en klick srirachamajonnäs.