Vietnamesiskinspirerad vit fisk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesiskinspirerad vit fisk

Vietnamesiskinspirerad vit fisk

med färska grönsaker och lime- och sojasås

Denna vietnamesiska fiskrätt med perfekt avvägda asiatiska smaker är en garanterad hit. Bjud dina smaklökar på en oförglömlig dejt med perfekt stekt kolja, fluffigt ris, solmogen mango, krispig gurka och morot och uppfriskande mynta och koriander. En sötsur sås med chili, lime, vitlök, ingefära och soja binder ihop de härliga smakerna.

Taggar:
Mjölkfri
Under 650 kcal
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

½ st

Röd chili

2 st

Vitlöksklyfta

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

½ st

Mango

1 st

Lime

150 g

Långkornigt vitt ris

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2 tsk

Ingefära

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

2 tsk

Socker till sås

1 msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2634 kJ
Energi (kcal)630 kcal
Fett9.7 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater96.5 g
varav socker23.6 g
Protein37.7 g
Salt4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, kärna ur och finhacka chili.

Skär lime i klyftor.

Skala och riv ingefära.

Finriv eller pressa vitlök.

Blanda sås
3

Blanda chili, limesaft, vitlök, ingefära, socker, sojasås och olivolja i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered frukt & grönt
4

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Riv morot (oskalad) grovt.

Finhacka mynta- och korianderblad.

Skär gurka i 1 cm tjocka stavar.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med mango, morot, gurka och fisk.

Toppa fisk och ris med sås och garnera med mynta och koriander.