Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Prova en ny smak på din kyckling genom att marinera den i vår ljuvliga kryddblandning Vitlöksflörter, steka den, och sen baka den färdig i ugnen. Kycklingen får sällskap i ugnen av potatis med oregano som rostas til perfektion. Vi serverar härligheterna med ångkokta haricots verts, och en krämig bearnaisesås med citron.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
500 g
Potatis
150 g
Haricots verts
½ g
Torkad oregano
½ st
Citron
80 g
Bearnaisesås
(Innehåller Mjölk)
300 g
Kycklingbröstfilé
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär (oskalad) potatis i 2 cm breda klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med oregano [1/2 paket, 2P], olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene.
Under tiden, blanda olivolja [1 msk | 2 msk], Vitlöksflörter, kyckling, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och peppar i en stor skål.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.
Lägg över kyckling till en ny plåt med bakplåtspapper.
Sätt in plåten i ugnen när det återstår 10-11 min av potatisens tillagningstid. Ugnsstek resterande tid, eller tills kycklingen är genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, ansa haricots verts.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan.
Stek haricots verts i 3-4 min, eller tills möra.
Lägg över dem i en skål och krydda med en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningstiden.
Under tiden, torka ur stekpannan och sätt tillbaka den på medelvärme.
Tillsätt bearnaisesås och vatten [2 msk | 4 msk].
Koka i 1-2 min eller tills såsen är genomvarm.
Krydda bearnaisesås med en nypa salt och peppar.
Lägg upp potatis, kyckling och haricots verts på tallrikar.
Krydda haricots verts med en nypa salt och en skvätt citronjuice.
Servera med en klick bearnaisesås.