Vitlökskryddad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlökskryddad kyckling

Vitlökskryddad kyckling

med rostad potatis och bearnaisesås

Vi marinerar kycklingen i kvällens recept i vår ljuvliga kryddblandning Vitlöksflörter, bryner den och låter den sedan sköta sig själv i ugnen. Kycklingen får sällskap i ugnen av klyftpotatis med oregano som rostas till perfektion. Vi serverar härligheterna med ångkokta haricots verts med en touch av citron och en krämig bearnaisesås.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Citron

½ g

Torkad oregano

300 g

Kycklingbröstfilé

80 g

Bearnaisesås

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

150 g

Haricots verts

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till marinad

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2628 kJ
Energi (kcal)628 kcal
Fett27.5 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater54.5 g
varav socker6.6 g
Protein42.1 g
Salt3.5 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär (oskalad) potatis i 2 cm breda klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med oregano, en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Marinera kyckling
2

Under tiden, blanda olivolja, Vitlöksflörter, kyckling, salt och en nypa peppar i en stor skål.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över kyckling till en ny plåt med bakplåtspapper.

Sätt in plåten i ugnen när det återstår 10–11 min av potatisens tillagningstid. Ugnsstek resterande tid, eller tills kycklingen är genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillaga haricots verts
4

Under tiden, ansa haricots verts.

Skär citron i klyftor.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna. Stek haricots verts i 3–4 min, eller tills mjuka.

Lägg över dem i en skål och krydda med en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningstiden.

Värm bearnaisesås
5

Under tiden, hetta upp samma på medelvärme (torka ur den först).

Tillsätt bearnaisesås och vatten.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen är genomvarm.

Krydda bearnaisesås med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och haricots verts på tallrikar.

Servera med en klick bearnaisesås.