Vi marinerar kycklingen i kvällens recept i vår ljuvliga kryddblandning Vitlöksflörter, bryner den och låter den sedan sköta sig själv i ugnen. Kycklingen får sällskap i ugnen av klyftpotatis med oregano som rostas till perfektion. Vi serverar härligheterna med ångkokta haricots verts med en touch av citron och en krämig bearnaisesås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Citron
½ g
Torkad oregano
300 g
Kycklingbröstfilé
80 g
Bearnaisesås
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
150 g
Haricots verts
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till marinad
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär (oskalad) potatis i 2 cm breda klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med oregano, en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, blanda olivolja, Vitlöksflörter, kyckling, salt och en nypa peppar i en stor skål.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över kyckling till en ny plåt med bakplåtspapper.
Sätt in plåten i ugnen när det återstår 10–11 min av potatisens tillagningstid. Ugnsstek resterande tid, eller tills kycklingen är genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, ansa haricots verts.
Skär citron i klyftor.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna. Stek haricots verts i 3–4 min, eller tills mjuka.
Lägg över dem i en skål och krydda med en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningstiden.
Under tiden, hetta upp samma på medelvärme (torka ur den först).
Tillsätt bearnaisesås och vatten.
Sjud i 1–2 min, eller tills såsen är genomvarm.
Krydda bearnaisesås med salt och en nypa peppar.
Lägg upp potatis, kyckling och haricots verts på tallrikar.
Servera med en klick bearnaisesås.