Vitlökskryddad kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlökskryddad kycklingfilé

Vitlökskryddad kycklingfilé

med palsternacksmos och krämig gräslökssås

Kyckling, potatis, grönsaker och sås. Kvällens recept innehåller alla fyra, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser. Vi steker kycklingen, kryddad med vår ljuvliga kryddblandning Vitlöksflörter. Potatisen mosar vi med pasternacka och vitlök. Kvällens grönsaker är haricots verts stekta med mandel, och såsen är fylld med grädde, ost och gräslök.

Taggar:
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Vitlöksflörter

300

Kycklingbröstfilé

1

Vitlöksklyfta

1

Palsternacka

500

Bakpotatis

1

Gräslök

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

150

Haricots verts

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

Ingår inte i din leverans

3

Mjölk (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 4)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)770 kcal
Energi (kJ)3222 kJ
Fett33.7 g
varav mättat12.9 g
Kolhydrater69.5 g
varav socker14 g
Protein50.8 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga palsternacksmos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. Skala potatis och palsternacka, och tärna dem i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka rotfrukter och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet. Mosa rotfrukter och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan under lock. 

Stek haricots verts
2

Under tiden, ansa haricots verts.

Grovhacka mandlar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt haricots verts, mandlar, en nypa salt och peppar till stekpannan. Stek i 2-3 min och lägg över i en stor skål.

TIPS: Stek i omgångar vid behov.

Under tiden, finhacka gräslök. 

Marinera kyckling
3

Placera kyckling på en separat skärbräda. Lägg en hand ovanpå filéen och skär försiktigt rakt igenom horisontellt så du får två jämnstora bitar.

Krydda kyckling med Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 3-4 min per sida, tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik, täck med folie och låt vila tills servering. 

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga gräslökssås
5

Hetta upp samma stekpannan på medellåg värme utan att skölja av den. 

Rör i matlagningsgrädde, vatten [1/2 dl | 1 dl], riven ost och gräslök. Sjud tills såsen tjocknat något, ca 1-2 min. Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

Servera
6

Lägg upp palsternacksmos, kyckling och haricots verts på tallrikar.

Ringla gräslökssås över kycklingen.