Kyckling, potatis, grönsaker och sås. Kvällens recept innehåller alla fyra, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser. Vi steker kycklingen, kryddad med vår ljuvliga kryddblandning Vitlöksflörter. Potatisen mosar vi med pasternacka och vitlök. Kvällens grönsaker är haricots verts stekta med mandel, och såsen är fylld med grädde, ost och gräslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
300
Kycklingbröstfilé
1
Vitlöksklyfta
1
Palsternacka
500
Bakpotatis
1
Gräslök
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
150
Haricots verts
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
3
Mjölk (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 4)
½
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. Skala potatis och palsternacka, och tärna dem i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka rotfrukter och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet. Mosa rotfrukter och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan under lock.
Under tiden, ansa haricots verts.
Grovhacka mandlar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt haricots verts, mandlar, en nypa salt och peppar till stekpannan. Stek i 2-3 min och lägg över i en stor skål.
TIPS: Stek i omgångar vid behov.
Under tiden, finhacka gräslök.
Placera kyckling på en separat skärbräda. Lägg en hand ovanpå filéen och skär försiktigt rakt igenom horisontellt så du får två jämnstora bitar.
Krydda kyckling med Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik, täck med folie och låt vila tills servering.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp samma stekpannan på medellåg värme utan att skölja av den.
Rör i matlagningsgrädde, vatten [1/2 dl | 1 dl], riven ost och gräslök. Sjud tills såsen tjocknat något, ca 1-2 min. Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.
Lägg upp palsternacksmos, kyckling och haricots verts på tallrikar.
Ringla gräslökssås över kycklingen.