Vitlökskryddad kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlökskryddad kycklingfilé

Vitlökskryddad kycklingfilé

med palsternacksmos och gräslökssås

Har vi några ostälskare på tråden? Några såsälskare? Detta recept är till er! Slå på stort i kväll med vitlöksstekt kycklingfile och en ljuvlig gräddsås smaksatt med vitlök, gräslök och ost. Såsen bjuder på härlig krämighet och förvaltar ostens umamismak och sälta på bästa sätt. Som tillbehör serverar vi lent palsternacksmos och rostade harictos verts med mandlar.

Allergener:
Mjölk
Nötter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Kycklingbröstfilé

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

1 portionspåse

Gräslök

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Palsternacka

150 g

Haricots verts

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3220 kJ
Energi (kcal)770 kcal
Fett33.3 g
varav mättat13 g
Kolhydrater69.6 g
varav socker14.5 g
Protein50.9 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis, palsternacka och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen.

Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt och Vitlöksflörter.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
3

Under tiden, ansa haricots verts.

Grovhacka mandlar.

Finhacka gräslök.

Rosta haricots verts
4

Placera haricots verts på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka.

Tillsätt mandlar i ena hörnet av plåten när det återstår 5 min av tillagningstiden.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).

Rör i matlagningsgrädde, vatten, finriven ost, kycklingbuljong och gräslök.

Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknat något.

Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Lägg upp palsternacksmos, kyckling och haricots verts med mandlar på tallrikar.

Toppa kyckling med gräslökssås.