Det finns en anledning till att vi återkommer till frasigt panerad kycklingschnitzel igen och igen - det är ju så dundrans gott! I detta recept har vår kock Sara gått all in och piffat upp den panerade kycklingen med aromatisk vitlök och serverar lent potatismos gjort med äkta smör och citronzest. Som tillbehör hugger du in på syndigt söt karamelliserad lök, medan du får fräschhet från syrlig päronsallad som ger en klockren balans till rätten. En perfekt helgmiddag eller när du förtjänar vardagslyx.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Kycklingbröstfilé
15
Balsamvinäger
1
Zucchini
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Pumpakärnor
300
Potatis
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
½
Citron
1
Päron
Smör
1
Ägg
¼
Salt
Socker
⅔
Vatten
Kvarta potatis. Placera den i en stor kastrull med lättsaltat vatten* och koka upp. Låt koka i ca 15 min, eller tills potatisen är mjuk. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt en klick smör*, citronzest, en nypa salt* och peppar*. Vänd runt och sätt på ett lock för att hålla värmen. VIKTIGT: Glöm inte att tvätta och skrubba citronen innan du river zesten.
Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Hetta upp en klick smör* och skvätt olivolja* (så att smöret inte bränns) i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och pumpafrön under omrörning i 4-5 min. Tillsätt balsamvinäger, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa socker*. Fräs i ytterligare 3 min, eller tills de har karamelliserats och är klibbiga. Lägg åt sidan på en tallrik.
Placera kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka ut med en köttmallet eller kavel tills de är ca 2 cm jämntjocka. Blanda vitlök, panko, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och peppar* i en djup tallrik. Vispa upp ägg* i ytterligare en djup tallrik. Panera kycklingen genom att först vända den i ägg* och sedan i vitlökspankon.
Hetta upp en generös skvätt olja* i stekpannan på medelhög värme. Lägg i kycklingen när oljan är uppvärmd och stek den i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt mer olja vid behov. Lägg sedan över kycklingfiléerna på en tallrik klädd med hushållspapper och låt rinna av. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Riv zucchini i långa remsor med en potatisskalare. Skiva päron tunt. Blanda päron, zucchini och en generös skvätt citronjuice i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela vitlökspanerad kyckling, citronpotatis och päronsallad mellan era tallrikar. Toppa med karamelliserad lök och pumpafrön och servera med citronklyftor vid sidan av.