I kväll blir det en riktigt god middag med Wallenbergare. Vi serverar dessa med vitlöksmos och en stekt kålblandning med dill och lök. Vi serverar denna smarriga rätt med en klick lingonsylt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
500 g
Bakpotatis
200 g
Spetskål
1 portionspåse
Dill
1 st
Lök
100 g
Lingonsylt
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citron
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1
Ägg till biffar
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Smör till grönsaker
¼ tsk
Salt till biffar
1 msk
Olja till stekning
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, dela kål på längden och grovhacka den sedan.
Halvera och skär lök i tunna skivor.
Halvera citron.
Finhacka dill.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och kål i 6–8 min, tills mjuka. Rör om då och då.
Rör ner salt, smör, en skvätt citronsaft och dill. Lägg över på en tallrik och håll varm tills servering.
Under tiden, tillsätt panko till en djup tallrik.
Blanda färs, ströbröd, ägg, salt och peppar i en stor skål.
Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person) och vänd i panko.
Torka ur stekpannan, hetta upp den på medelvärme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp kål, vitlöksmos och biffar på tallrikar.
Servera med lingonsylt vid sidan av.