Wallenbergare på blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wallenbergare på blandfärs

Wallenbergare på blandfärs

med stekt kål och lingonsylt

I kväll blir det en riktigt god middag med Wallenbergare. Vi serverar dessa med vitlöksmos och en stekt kålblandning med dill och lök. Vi serverar denna smarriga rätt med en klick lingonsylt.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

500 g

Bakpotatis

200 g

Spetskål

1 portionspåse

Dill

1 st

Lök

100 g

Lingonsylt

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1

Ägg till biffar

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till grönsaker

¼ tsk

Salt till biffar

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3992 kJ
Energi (kcal)954 kcal
Fett44.1 g
varav mättat18 g
Kolhydrater99.2 g
varav socker34.9 g
Protein37.4 g
Salt3.3 g

Instruktioner

Gör vitlöksmos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, dela kål på längden och grovhacka den sedan.

Halvera och skär lök i tunna skivor.

Halvera citron.

Finhacka dill.

Stek kål
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och kål i 6–8 min, tills mjuka. Rör om då och då.

Rör ner salt, smör, en skvätt citronsaft och dill. Lägg över på en tallrik och håll varm tills servering.

Forma biffar
4

Under tiden, tillsätt panko till en djup tallrik.

Blanda färs, ströbröd, ägg, salt och peppar i en stor skål.

Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person) och vänd i panko.

Stek biffar
5

Torka ur stekpannan, hetta upp den på medelvärme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp kål, vitlöksmos och biffar på tallrikar.

Servera med lingonsylt vid sidan av.