Helgkit med klassiska pannkakor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Helgkit med klassiska pannkakor

Helgkit med klassiska pannkakor

20 pannkakor | med hallonsylt & florsocker

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. När doften av nygräddade pannkakor sprider sig i köket är det enkelt att samla hela familjen runt frukostbordet. Servera dem med hallonsylt och florsocker och njut av en riktigt god start på dagen.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstiden timme
en timme
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

100 g

Hallonsylt

50 g

Florsocker

(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

Ingår inte i din leverans

10 dl

Vatten till pannkakor

2 msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4642 kJ
Energi (kcal)1109 kcal
Fett29 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater179.2 g
varav socker80.6 g
Protein24.5 g
Salt3.5 g

Instruktioner

Blanda pannkakssmet
1

Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Stek pannkakor
2

Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.

Portionera ut smet till pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Upprepa med resterande smet.

TIPS: 1) Halvera stektiden genom att använda 2 pannor. 2) Tillsätt mer smör vid behov. 3) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Förbered topping
3

Under tiden, häll upp hallonsylt och florsocker i små skålar.

Servera
4

Lägg upp pannkakor på en tallrik och servera med hallonsylt och florsocker.