Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Nystekta pannkakor smakar fantastiskt oavsett om de serveras som lyxig frukost eller härlig efterrätt. Här toppar vi dem med äpple, ingefärssirap och florsocker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
2 st
Äpple
100 g
Sirap
10 g
Ingefärspasta
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
10 dl
Vatten till pannkakor
2 msk
Smör till stekning
Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
TIPS: Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.
Portionera ut smet till pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Upprepa med resterande smet.
TIPS: 1) Halvera stektiden genom att använda 2 pannor. 2) Tillsätt mer smör vid behov.
Under tiden, värm sirap och ingefärspasta i en liten kastrull på medelhög värme. Sjud i 1–2 min.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Lägg upp pannkakor på en tallrik och servera med ingefärssirap, äpple och florsocker i skålar.