Saftiga kyckling som har fått marinera i citron, vitlök, Saha-ras och grekisk yoghurt, för att sedan stekas till perfektion. När kycklingen marineras svänger du ihop en fantastisk sallad med pärlcouscous och persilja. Servera med vitlöksyoghurt och hackad persilja, och så kan den kulinariska festen börja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Kycklingbröstfilé
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4
Saha-Ras
150
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2
Morot
4
Kycklingbuljong
12.5
Honung
1
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk citron
1
Bladpersilja
125
Körsbärstomater
1
Rödlök
½
Salt (steg 2)
4
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med honung [1/2 paket, 2P], lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20 min, eller tills de börjar karamelliseras.
Finhacka eller pressa vitlök. Skär citron i klyftor. Skär kyckling i 2 cm strimlor på en separat skärbräda. Blanda kyckling, en skvätt citronjuice, salt* [1/2 tsk | 1 tsk], Saha-ras, hälften av yoghurten och hälften av vitlöken i en stor skål. Krydda med peppar* och blanda väl. Ställ åt sidan för att marineras. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills mjuk med lite tuggmotstånd.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av pärlcouscousens tillagningstid. Stek marinerad kyckling i 4-5 min under omrörning, tills genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finhacka persilja. Blanda resterande yoghurt och vitlök i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. Rör i persilja (spara lite till garnering) med den färdiglagade pärlcouscousen. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp persiljepärlcouscous, honungsrostade grönsaker och yoghurtmarinerad kyckling på tallrikar. Ringla över vitlöksyoghurt och garnera med resterande persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av.