Za'atar-stekt kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Za'atar-stekt kyckling

Za'atar-stekt kyckling

med rostade grönsaker och syrlig granatäpple

Ikväll steker vi kyckling kryddad med den spännande kryddmixen Za'atar som ger ljuvlig smak. Härliga tillbehör är fluffigt ris, vitlöksrostad morot och rödbeta, syrlig citronyoghurt och färsk grantatäpple och mynta.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Sesam
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklingbröstfilé

4

Za'atar

(Innehåller Sesam)

2

Morot

1

Rödbeta

½

Granatäpple

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

150

Långkornigt vitt ris

4

Kycklingbuljong

½

Citron

1

Mynta

4

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)624 kcal
Energi (kJ)2609 kJ
Fett10.5 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater86.4 g
varav socker22.8 g
Protein44.5 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta rotfrukter
2

Tärna oskalad morot och rödbeta i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, tills gyllene och mjuka.

 

Rosta kyckling
3

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt. Placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med Za'atar [1/2 paket, 2P].

Rosta i ugnen i 10-12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered granatäpple
4

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.

Dela den på mitten, sänk ner halvorna [1/2 st, 2P] i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa.

Gör citronyoghurt
5

Halvera citron [½ st, 2P].

Blanda yoghurt och en generös skvätt citronjuice i en liten skål. Krydda med salt och peppar. 

Servera
6

Skär kyckling i tunna skivor. 

Lägg upp ris och rotfrukter i skålar och toppa med kyckling. 

Ringla över citronyoghurt.

Strö över granatäpple och myntablad.