Ikväll steker vi kyckling kryddad med den spännande kryddmixen Za'atar som ger ljuvlig smak. Härliga tillbehör är fluffigt ris, vitlöksrostad morot och rödbeta, syrlig citronyoghurt och färsk grantatäpple och mynta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Kycklingbröstfilé
4
Za'atar
(Innehåller Sesam)
2
Morot
1
Rödbeta
½
Granatäpple
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
150
Långkornigt vitt ris
4
Kycklingbuljong
½
Citron
1
Mynta
4
Vitlöksflörter
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Tärna oskalad morot och rödbeta i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, tills gyllene och mjuka.
Krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt. Placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med Za'atar [1/2 paket, 2P].
Rosta i ugnen i 10-12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela den på mitten, sänk ner halvorna [1/2 st, 2P] i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa.
Halvera citron [½ st, 2P].
Blanda yoghurt och en generös skvätt citronjuice i en liten skål. Krydda med salt och peppar.
Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp ris och rotfrukter i skålar och toppa med kyckling.
Ringla över citronyoghurt.
Strö över granatäpple och myntablad.