Amerikansk "buffalo"-glaserad blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk "buffalo"-glaserad blomkål

Amerikansk "buffalo"-glaserad blomkål

med ranch-inspirerad sås och frisk sallad

I kväll är det USA som står för den kulinariska inspirationen när vi lagar grön mat med amerikanska smaker. Vi panerar blomkål och ugnsrostar den gyllene innan vi vänder den i en ”buffalo”-sås på smör, honung, sriracha och ketchup. Krispiga pommes, sallad toppad med citronsyltad rödlök och hyvlad ost och ranchdressing med gräddfil och gräslök blir perfekta tillbehör.

Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

½ st

Rödlök

1 st

Citron

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

4 g

Rökt paprikapulver

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Gräslök

1 st

Sallad

1 st

Blomkålsbuketter

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

4 msk

Mjöl till panering

½ tsk

Salt till panering

½ dl

Vatten till panering

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

2 msk

Smör till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Ketchup till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3298 kJ
Energi (kcal)788 kcal
Fett39.9 g
varav mättat15 g
Kolhydrater113.2 g
varav socker50.8 g
Protein35.7 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Rosta blomkål
2

Under tiden, blanda mjöl, rökt paprikapulver, salt och vatten till en tjock smet i en stor skål. Vänd blomkål i smeten.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och ringla olivolja på pappret. Placera blomkål på plåten och ringla över olivolja igen.

Rosta i ugnen i 15–20 min och vänd efter halva tiden, tills lätt gyllene.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om smeten verkar för tjock.

Sylta lök
3

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda en skvätt citronsaft, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.

Vänd rödlök i lag och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Blanda ranchdressing
4

Finhacka gräslök.

Fnhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräslök, vitlök, gräddfil, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Skär sallad i kvartar på längden.

Laga buffalosås
5

Smält smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Rör ner honung, salt, sriracha och ketchup. Sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

Vänd blomkål i kastrullen med buffalosås precis innan servering.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp blomkål, pommes och salladsklyftor på tallrikar.

Toppa sallad med syltad lök, ranchdressing och hyvlad ost.

Servera med resterande ranchdressing.