Amerikansk nötfärspizza
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Amerikansk nötfärspizza

med majs och mustig BBQ-sås

Pizza går snabbt och enkelt att laga och uppskattas av hela familjen. I kväll gör vi en amerikansk variant med köttfärssås, rödlök, ost och BBQ-sås för extra smak. Vi toppar den färdiggräddade pizzan med majs, och sen är det bara att hugga in!

Taggar:
Enkel
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

4 g

Panamat

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1 burk

Majs

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Tomatpuré

1 st

Rödlök

1 st

Pizzadeg

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4209 kJ
Energi (kcal)1006 kcal
Fett39.9 g
varav mättat16.3 g
Kolhydrater119.9 g
varav socker22.6 g
Protein49.9 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Förbered lök
1

Värm ugnen till 250 °C/250 °C (varmluft).

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel). Låt degen vila i 3 min.

Skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

TIPS: Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning. Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Bryn köttfärs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs i 3–4 min, eller tills brynt.

Laga sås
3

Tillsätt tomatpuré, vitlök, vatten och Panamat och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknat något.

Krydda med salt och en nypa peppar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Grädda pizza
4

Efter 3 min, kavla ut degen tills den är 25 cm i diameter och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.

Bre köttfärssås på pizzabotten och toppa med rödlök.

Ringla över BBQ-sås och toppa med gouda.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

5

Medan pizza gräddas, häll av majs.

Blanda majs med en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

6

Toppa pizzan med majs och skär i bitar.