Pizza kan göras på många sätt. Denna American style-pizza med köttfärsås är extra smakrik, och får grill smak av BBQ-sås. En annorlunda topping är krispiga, marinerade tomater, som serveras råa ovanpå den färdiga pizzan.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Panamat
250
Nötfärs
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1
Rödlök
2
Tomat
1
Vitlöksklyfta
½
Krossade tomater, vitlök & lök
1
Olivolja (steg 2)
½
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn nötfärs tills den börjar få färg, 2-4 min.
Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], vitlök och Panamat. Stek i 1-2 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rulla ut pizzadegen (medföljande bakplåtspapper) på en plåt. Bre ut köttfärssås över pizzadegen och toppa med rödlök. Ringla över BBQ-sås och toppa med mozzarella. Baka pizzan i ugnen i 14-16 min. TIPS: Håll öga med pizzan så den inte blir bränd!
Finhacka tomat och blanda med en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Toppa pizzan med tomater och servera.