Köttfärspizza på amerikanskt vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttfärspizza på amerikanskt vis

Köttfärspizza på amerikanskt vis

med tomat och mustig BBQ-sås

Pizza går snabbt och enkelt att laga och uppskattas av hela familjen. I kväll gör vi en amerikansk variant med köttfärssås, rödlök, ost och BBQ-sås för extra smak. Vi toppar den färdiggräddade pizzan med hackad tomat, och sen är det bara att hugga in!

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Enkel
Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

4 g

Panamat

1 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Tomatpuré

1 st

Rödlök

1 st

Pizzadeg

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till kött

½ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4016 kJ
Energi (kcal)960 kcal
Fett39.1 g
varav mättat16.1 g
Kolhydrater111.8 g
varav socker19.6 g
Protein48.7 g
Salt5.6 g

Instruktioner

Skär lök och förbered pizzadeg
1

Värm ugnen till 250 °C/250 °C (varmluft).

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel). Låt degen vila i 3 min.

Skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

TIPS: Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning. Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Stek köttfärs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs i 3–4 min, eller tills brynt.

Laga sås
3

Tillsätt tomatpuré, vitlök, vatten och Panamat och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknat något.

Krydda med salt och en nypa peppar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Grädda pizza
4

Efter 3 min, kavla ut degen tills den är 25 cm i diameter och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.

Bre köttfärssås på pizzabotten och toppa med rödlök.

Ringla över BBQ-sås och toppa med gouda.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

Förbered tomat
5

Medan pizza gräddas, finhacka tomat.

Blanda tomat med en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Garnera pizza med tomater och skär i bitar.