Pizza går snabbt och enkelt att laga och uppskattas av hela familjen. I kväll gör vi en amerikansk variant med köttfärssås, rödlök, ost och BBQ-sås för extra smak. Vi toppar den färdiggräddade pizzan med hackad tomat, och sen är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
4 g
Panamat
1 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 burk
Tomatpuré
1 st
Rödlök
1 st
Pizzadeg
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till kött
½ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 250 °C/250 °C (varmluft).
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel). Låt degen vila i 3 min.
Skär rödlök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
TIPS: Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning. Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek färs i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt tomatpuré, vitlök, vatten och Panamat och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknat något.
Krydda med salt och en nypa peppar.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Efter 3 min, kavla ut degen tills den är 25 cm i diameter och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
Bre köttfärssås på pizzabotten och toppa med rödlök.
Ringla över BBQ-sås och toppa med gouda.
Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.
Medan pizza gräddas, finhacka tomat.
Blanda tomat med en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Garnera pizza med tomater och skär i bitar.