topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
American style-pizza

American style-pizza

med köttfärs och färska tomater

Pizza kan göras på många sätt. Denna American style-pizza med köttfärsås är extra smakrik, och får grill smak av BBQ-sås. En annorlunda topping är krispiga, marinerade tomater, som serveras råa ovanpå den färdiga pizzan.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Panamat

250

Nötfärs

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1

Rödlök

2

Tomat

1

Vitlöksklyfta

½

Krossade tomater, vitlök & lök

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)938 kcal
Energi (kJ)3924 kJ
Fett28.56 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater105.31 g
varav socker25.9 g
Protein47.63 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered lök
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök.

Bryn köttfärs
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn nötfärs tills den börjar få färg, 2-4 min.

Tillsätt krossade tomater
3

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], vitlök och Panamat. Stek i 1-2 min, eller tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Baka pizza
4

Rulla ut pizzadegen (medföljande bakplåtspapper) på en plåt. Bre ut köttfärssås över pizzadegen och toppa med lök. Ringla över BBQ-sås och toppa med mozzarella. Baka pizzan i ugnen i 14-16 min. TIPS: Håll öga med pizzan så den inte blir bränd!

Blanda tomater
5

Finhacka tomat och blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Toppa pizzan med tomater och servera.