Amerikansk "buffalo"-glaserad blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk "buffalo"-glaserad blomkål

Amerikansk "buffalo"-glaserad blomkål

med ranch-inspirerad sås och frisk sallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

I kväll är det USA som står för den kulinariska inspirationen när vi lagar grön mat med amerikanska smaker. Vi panerar blomkål och ugnsrostar den gyllene innan vi vänder den i en ”buffalo”-sås på smör, honung, sriracha och ketchup. Krispiga pommes, sallad toppad med citronsyltad rödlök och hyvlad ost, och ranchdressing med gräddfil och gräslök blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

4 g

Rökt paprikapulver

25 g

Honung

20 g

Sriracha

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

1 portionspåse

Gräslök

1 st

Sallad

½ st

Rödlök

½ st

Citron

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4 msk

Vetemjöl (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

2 msk

Smör (steg 5)

1 msk

Ketchup (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3305 kJ
Energi (kcal)790 kcal
Fett39.9 g
varav mättat15 g
Kolhydrater87 g
varav socker25.9 g
Protein19.7 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.  

Rosta blomkål
2

Under tiden, skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm stora buketter.

Blanda mjöl [4 msk | 8 msk], rökt paprikapulver, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] till en tjock smet i en stor skål. Vänd blomkål i smeten.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och ringla olivolja på pappret. Placera blomkål på plåten och ringla över olivolja igen.

Rosta i 15–20 min, vänd efter halva tiden, tills lätt gyllene.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om smeten verkar för tjock.

Sylta lök
3

Under tiden, skär lök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda en skvätt citronsaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Vänd lök i lag och ställ åt sidan.

Häll av lag innan servering.

Blanda ranchdressing
4

Finhacka gräslök, och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräslök, vitlök, gräddfil, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Skär sallad i kvartar på längden.

Laga buffalosås
5

Smält smör [2 msk | 4 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Rör ner honung, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sriracha och ketchup [1 msk | 2 msk] och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

Vänd blomkål i kastrullen med buffalosås precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp blomkål, pommes och salladsklyftor på tallrikar.

Toppa sallad med syltad lök, ranchdressing och hyvlad ost.

Servera med resterande ranchdressing.