Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I kväll är det USA som står för den kulinariska inspirationen när vi lagar grön mat med amerikanska smaker. Vi panerar blomkål och ugnsrostar den gyllene innan vi vänder den i en ”buffalo”-sås på smör, honung, sriracha och ketchup. Krispiga pommes, sallad toppad med citronsyltad rödlök och hyvlad ost, och ranchdressing med gräddfil och gräslök blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Rökt paprikapulver
25 g
Honung
20 g
Sriracha
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
500 g
Potatis
1 portionspåse
Gräslök
1 st
Sallad
½ st
Rödlök
½ st
Citron
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1 st
Blomkålsbuketter
4 msk
Vetemjöl (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
2 msk
Smör (steg 5)
1 msk
Ketchup (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, blanda mjöl [4 msk | 8 msk], rökt paprikapulver, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] till en tjock smet i en stor skål. Vänd blomkål i smeten.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och ringla olivolja på pappret. Placera blomkål på plåten och ringla över olivolja igen.
Rosta i ugnen i 15–20 min och vänd efter halva tiden, tills lätt gyllene.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om smeten verkar för tjock.
Under tiden, skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda en skvätt citronsaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lag och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.
Finhacka gräslök.
Fnhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräslök, vitlök, gräddfil, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Skär sallad i kvartar på längden.
Smält smör [2 msk | 4 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Rör ner honung, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sriracha och ketchup [1 msk | 2 msk]. Sjud i 1–2 min, tills tjocknat.
Vänd blomkål i kastrullen med buffalosås precis innan servering.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp blomkål, pommes och salladsklyftor på tallrikar.
Toppa sallad med syltad lök, ranchdressing och hyvlad ost.
Servera med resterande ranchdressing.