Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi frestar med amerikansk chorizo-pytt med paprika, tomater, rostad potatis, spenat, vitlök och Worcestershiresås. Ljuvliga tillbehör är karamelliserad lök och örtdressing med persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
200
Chorizo
(Innehåller Mjölk)
1
Paprika
1
Vitlöksklyfta
1
Bladpersilja
1
Lök
125
Körsbärstomater
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
½
Lime
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Socker (steg 3)
½
Olivolja (steg 3)
1
Vatten (steg 3)
½
Salt (steg 4)
½
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär paprika i 2 cm stora bitar.
Skär lök i tunna skivor.
Finhacka persilja.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär chorizo i 1 cm tunna skivor.
Skölj spenat.
Blanda yoghurt, hälften av persiljan, en skvätt limejuice, salt och peppar i en liten skål.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs lök i 2-3 min, eller tills den har mjuknat.
Tillsätt balsamvinäger, vatten [1 msk | 2 msk], socker [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt. Stek i ytterligare 7-8 min, eller tills karamellliserad.
Lägg över lök i en liten skål och ställ åt sidan.
Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en ny, stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo, paprika, körsbärstomater och salt [1/2 tsk | 1 tsk ] i 1-2 min, tills grönsakerna mjuknat något.
Tillsätt vitlök och worcestershiresås, och sjud i 4-5 min.
Rör i rostad potatis och spenat i stekpannan med chorizo.
Lägg upp chorizo-pytt i skålar och toppa med karamelliserad lök.
Ringla över örtdressing.
Strö över resterande persilja.