Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett läckert recept med burgare på rumpstek och massor av a spännande tillbehör. Våra smarriga burgare bygger vi med perfekt stekt kött, BBQ-sås, tomatskivor, bacon och lökringar. Vi serverar våra fantastiska burgare med rostad potatis och aioli!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 g
Panamat
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
1 st
Tomat
300 g
Potatis
62.5 g
Bacon, skivor
300 g
Rumpstek
30 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Lök
¼ tsk
Salt till kött
½ tsk
Salt till potatis
1 st
Ägg till smet
2 msk
Mjöl till smet
1 msk
Vatten till smet
¼ tsk
Salt till smet
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt och Panamat.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Placera bacon på andra sidan av plåten när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid. Rosta i 10–12 min, eller tills gyllene och krispig.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Under tiden, skär tomat i tunna skivor.
Skär lök i 1 cm tunna skivor, och dela upp dem i ringar.
Vispa ihop ägg, vetemjöl, vatten och salt i en djup tallrik.
Torka ur stekpannan som användes till kött, hetta upp på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Doppa lökringar i frityrsmeten så de täcks.
Stek lökringar tills gyllene, 1–2 min per sida. Lägg sedan över dem på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Vispa tills smeten är len och klumpfri.
Dela briochebröd på mitten och värm det på gallret i ugnen i 3–4 min, tills genomvarmt, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.
Skär kött i tunna skivor.
Bre bröd med aioli, och toppa med kött, BBQ-sås, tomatskivor, bacon och några lökringar.
Servera med resterande lökringar, rostad potatis, resterande aioli och BBQ-sås.