Så blev det helg, solen skiner och grillen väntar på att bli fylld med gott kött. Vi grillar ryggbiff som får ljuvlig smak av att kryddas med vår färdiga kryddblandning Ay Cajun-ba. Ryggbiffen blir basen i härliga burgare som även innehåller majonnäs, coleslaw och bbq-sås. Ett klassisk tillbehör är perfekt rostad potatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Angus ryggbiff
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
300 g
Potatis
75 g
Förskuren spetskål
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
30 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Morot
½ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med Ay Cajun-ba och salt.
Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar, och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.
Riv morot (oskalad).
Blanda kål [½ påse, 2P], morot, yoghurt, salt [½ tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter.
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.
PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter.
Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.
Skär kött i 1 cm skivor.
Dela bröd på mitten.
Bre majonnäs på bröden, och fyll med coleslaw och kött.
Ringla över BBQ-sås [½ paket, 2P] på köttet.
Lägg upp burgare, potatis, resterande coleslaw och majonnäs på tallrikar.