Amerikansk ryggbiffburgare och BBQ-sås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk ryggbiffburgare och BBQ-sås

Amerikansk ryggbiffburgare och BBQ-sås

med krispig coleslaw och ugnsrostad potatis

Så blev det helg, solen skiner och grillen väntar på att bli fylld med gott kött. Vi grillar ryggbiff som får ljuvlig smak av att kryddas med vår färdiga kryddblandning Ay Cajun-ba. Ryggbiffen blir basen i härliga burgare som även innehåller majonnäs, coleslaw och bbq-sås. Ett klassisk tillbehör är perfekt rostad potatis.

Taggar:
Enkel
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus ryggbiff

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

300 g

Potatis

75 g

Förskuren spetskål

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

30 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)981 kcal
Energi (kJ)4104 kJ
Fett52.6 g
varav mättat15.6 g
Kolhydrater82.8 g
varav socker19.9 g
Protein47.3 g
Salt8.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Krydda kött
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). 

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med Ay Cajun-ba och salt. 

Rosta potatis
2

Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar, och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene. 

Blanda coleslaw
3

Riv morot (oskalad). 

Blanda kål [½ påse, 2P], morot, yoghurt, salt [½ tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.

Stek ryggbiff
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt. 

PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter.

Värm briochebröd
5

Värm briochebröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Servera
6

Skär kött i 1 cm skivor. 

Dela bröd på mitten. 

Bre majonnäs på bröden, och fyll med coleslaw och kött. 

Ringla över BBQ-sås [½ paket, 2P] på köttet. 

Lägg upp burgare, potatis, resterande coleslaw och majonnäs på tallrikar.