Den kulinariska resan går till Amerika, och bjuder på en burger tacos med en massa gott. En utsökt burgersås med majonnäs och ketchup rör du ihop på få minuter. Så fyller vi våra tacos med saftig nötfärs, krispig spetskål picklad gurksallad, färsk tomat och den krämiga burgersåsen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
250 g
Nötfärs
1 st
Lök
½ st
Gurka
12.5 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Tomat
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
150 g
Förskuren spetskål
¼ tsk
Socker (steg 1)
1 msk
Smör (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
2 msk
Ketchup (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka gurka [½ st, 2P].
Blanda gurka, vitvinsvinäger [½ paket, 2P], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.
Finhacka lök.
Smält smör [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, nötfärs, Jorden runt och salt [1/2 tsk I 1 tsk] i 5-6 min, tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka tomat och krydda med en nypa salt.
Blanda majonnäs, ketchup [2 msk I 4 msk], vatten [1 msk I 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Fyll tortillas med nötfärs, spetskål, gurka (inklusive lagen) och tomat.
Ringla över burgersås och garnera med sesamfrön.