Tacofredag eller tacotisdag? Det här receptet passar lika bra vare sig du vill ha snabb helgmat eller en lyxig vardagsmiddag. Vi steker vegofärs med morot, lök och våra egna kryddblandningar Ay Cajun-ba och Tex-Mex och låter sedan fyllningen sjuda i en krämig sås med ketchup, senap och worcestershiresås som smaksättare. Sedan får färsen sällskap av rödkålsslaw, hackade tomater och krispig salladslök i varma tortillabröd.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Salladslök
7.5 g
Senap
(Innehåller Senap)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
1 st
Lök
2 st
Tomat
150 g
Rödkål, förskuren
1 st
Morot, Julienne
5 g
Tex-Mex
1 msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Vatten* (steg 2)
2 msk
Ketchup (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, morot, lök, salt [1/2 tsk | 1 tsk], Ay Cajun-ba och Tex-Mex i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Under tiden, grovhacka tomat.
Skär salladslök i tunna skivor.
Vispa ihop srirachamajonnäs, vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Vänd i rödkål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Tillsätt ketchup [2 msk | 4 msk], senap [1/2 paket, 2P], worcestershiresås och vatten [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan.
Sjud under omrörning i 1 min, tills lätt tjocknat. Krydda med en nypa salt och peppar.
Toppa tortillabröd med vegofärs, rödkålsslaw, tomater och salladslök.