Så blev det helg, och vi har tid till att ägna lite extra tid åt att trolla fram en fantastisk god måltid. Ikväll vågar vi oss bort från klassiska helgrätter, och bjuder på krispigt ankbröst med krämig dillpotatis. Och bara vänta, vi har mer spännande att bjuda på, nämligen en fantastisk plommonsallad och en innovativ körveldressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Körvel
6
Senap
(Innehåller Senap)
80
Plommon
20
Valnötter
400
Småpotatis
15
Balsamvinäger
½
Dill
60
Salladsmix
280
Ankbröst, sous vide
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
37.5
Rädisor
1
Olivolja (steg 2)
Socker* (steg 2)
Smör (steg 1)
Grovhacka dill [1/2 påse, 2P]. Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten* och blanda potatisen tillsammans med dill och en klick smör*. Krydda med salt* och peppar*, och sätt åt sidan under lock.
Skölj salladsmix.Skär rädisor i tunna skivor. Halvera plommon, kärna ur och skär i tunna klyftor. Grovhacka valnötter. Blanda balsamvinäger, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa socker*, salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt salladsmix, rädisor, plommon och valnötter. Blanda salladen precis innan servering.
Placera ankbröst med skinnsidan ner i en stor stekpanna. Stek på medelvärme i 7-9 min eller tills skinnet är gyllene och krispigt - detta hjälper fettet att frigöras. Vänd ankbröst och bryn köttet i 3 min.
Grovhacka körvel (spara lite till garnering). Blanda aioli, körvel, senap [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Skär ankbröst i tunna skivor.
Lägg upp potatis, ankbröst och plommonsallad på tallrikar. Garnera ankbröst med resterande körvel och servera med dressing vid sidan av.