Äppel-pannbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Äppel-pannbiff

Äppel-pannbiff

med kålsallad och kryddig potatis

I kväll bjuder vi på klassiska smaker med spännande twist. Pannbiffarna toppas med stekt lök får underbar smak och blir extra saftiga av rivet äpple i färsen. Potatisen kryddar vi med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Vi hinner också göra en krispig kålsallad med morot och vitlöksyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

150 g

Kålmix

400 g

Småpotatis

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Morot

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Salt till biffar

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till slaw

1

Ägg till biffar

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2538 kJ
Energi (kcal)607 kcal
Fett27.4 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater60.7 g
varav socker18.1 g
Protein35.9 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Mamas Favorit, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Stek lök
2

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–10 min, eller tills mjuk.

Forma biffar
3

Under tiden, skala och riv äpple grovt.

Blanda nötfärs, äpple, ägg, ströbröd, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Gör kålsallad
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt och vitlök i en skål. Krydda med salt och en nypa peppar.

Riv morot (oskalad) grovt.

Blanda kålmix och salt i en stor skål. Massera med händerna i 30 sek. Rör i morot och hälften av vitlöksyoghurten i skålen med kål.

Servera
6

Lägg upp pannbiffar, potatis och kålsallad på tallrikar.

Toppa pannbiffar med stekt lök.

Servera med resterande vitlöksyoghurt.