Ikväll bjuder vi på klassiska smaker med spännande twist. Pannbiffarna får underbar smak av att där är rivet äpple i färsen. Potatisen kryddar vi med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Löken får puttra tills den är karamelliserad, och så hinner vi också göra en krispig kålsallad med morot och vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
1
Äpple
12.5
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Lök
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Vitlöksklyfta
150
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
1
Morot
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
400
Småpotatis
½
Smör (steg 2)
½
Salt (steg 3)
¼
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär (oskalad) potatis i klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Mamas favorit, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills mjuka.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5-10, eller tills mjuk.
Tillsätt smör [1/2 msk | 1 msk] och stek i ytterligare 5 min, tills karamelliserad.
Under tiden, skala och riv äpple grovt.
Blanda nötfärs, äpple, ströbröd [½ paket, 2P], salt [½ tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt och vitlök i en skål. Krydda med salt och peppar.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda kålmix och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Massera med händerna i 30 sek.
Rör i morot och hälften av vitlöksyoghurten med kålen.
Lägg upp pannbiffar, klyftpotatis och kålsallad på tallrikar.
Toppa pannbiffar med karamelliserad lök.
Servera med resterande vitlöksyoghurt.