I kväll bjuder vi på klassiska smaker med spännande twist. Pannbiffarna får underbar smak av att där är rivet äpple i färsen. Potatisen kryddar vi med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Löken får puttra tills den är karamelliserad, och så hinner vi också göra en krispig kålsallad med morot och vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
1 st
Äpple
12.5 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Lök
150 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Kålmix
1 st
Morot
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
400 g
Småpotatis
½ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis (oskalad) och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Mamas favorit, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–10 min, eller tills mjuk och karamelliserad.
Under tiden, skala och riv äpple grovt.
Blanda nötfärs, äpple, ströbröd [1/2 påse, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt och vitlök i en skål. Krydda med salt och peppar.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda kålmix och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Massera med händerna i 30 sek. Vänd morot och hälften av vitlöksyoghurten med kål.
Lägg upp pannbiffar, klyftpotatis och kålsallad på tallrikar.
Toppa pannbiffar med karamelliserad lök.
Servera med resterande vitlöksyoghurt.