beef and apple is a classic combination and everyone loves a burger. Take those two ideas, add a bit of HelloFresh magic and what have you got? A beef and apple burger, that's what! Add some slim wedges and a fresh rocket salad and it's a guaranteed crowd pleaser. Our tip is to take the beef out of your fridge around 45 mins before using - bringing it up to room temperature means the burgers cook more evenly.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Lök
½
Timjan
1
Äpple
Nötfärs
15
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
Briochebröd
70
Rucola
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
⅔
Smör
Sätt ugnen på 220°C. Skär potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera pommesen jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Tillaga i ugnen tills krispiga, ca 30-35 min. TIPS: 1) Skalning av potatisen är valfritt, men ta och ge dem en ordentlig skrubb om du behåller skalet på. 2) Vänd potatisen halvvägs igenom tillagningstiden.
Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök och timjanblad från 1-2 stjälkar i 10-15 min, tills löken mjuknat och har karamelliserats. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt smör* de sista 5 min av tillagningstiden.
Riv äpple. Blanda nötfärs, äpple och panko [1/2 påse, 2 pers] i en bunke. Krydda med salt* och peppar*. Blanda ordentligt och forma färsen till burgare. Färsen räcker till en burgare per person.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek burgarna i 5-6 min per sida. Ta av stekpannan från värme när burgarna är färdigstekta. Toppa burgarna med mozzarella [1/2 påse, 2 pers] och lägg på ett lock på stekpannan. Sätt åt sidan i 4 min så att osten får smälta. Viktigt: Burgarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Placera hamburgerbröden på ett ugnsgaller och värm på den mellersta hyllan i 2-3 min. Blanda rucola [1/2 påse, 2 pers] i en skål med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Dela hamburgerbröden på mitten. Bre majonnäs på brödens skärytan, lägg på rucola, burgare och till sist karamelliserad lök. Servera med pommes frites och resterande sallad vid sidan av.