Argentinsk ”carne asada”-steakbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Argentinsk ”carne asada”-steakbowl

Argentinsk ”carne asada”-steakbowl

med chimichurri och majssallad

Kvällens lyxiga middag är ett spännande alternativ till helgens klassiska kött och potatis. Vi serverar rumpstek på en bädd av fluffigt basmatiris tillsammans med en tomat- och avokadosallad och brynt majs med krämig majonnäs och salladsost. Knapriga tortillachips och en vackert grön chimichurri blir pricken över i.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Tex-Mex

300 g

Rumpstek

150 g

Basmatiris

1 portionspåse

Koriander

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Rödlök

1 burk

Majs

1 st

Avokado

125 g

Körsbärstomater

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

½ st

Lime

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¾ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7346 kJ
Energi (kcal)1756 kcal
Fett69.4 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater101.5 g
varav socker12.8 g
Protein46.5 g
Salt6.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Tex-Mex.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda chimichurri
2

Under tiden, finhacka lök [1/2 st, 2P], persilja och koriander.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda lök, örter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [2 msk | 4 msk] och en generös skvätt limesaft i en liten skål. Ställ åt sidan. 

Blanda sallad
3

Skär körsbärstomater i kvartar.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.

Blanda tomat, avokado, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål. Ställ åt sidan. 

Stek majs
4

Häll av majs.

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Lägg över i en medelstor skål och blanda med majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Ställ åt sidan. 

Stek kött
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Servera
6

Lägg upp ris, majs, tortillachips och sallad i djupa skålar.

Skär kött i tunna skivor och toppa ris med kött.

Smula salladsost [1/2 paket, 2P] över majs.

Skeda chimichurri över kött.