Argentinsk ”Carne Asada”-steakbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Argentinsk ”Carne Asada”-steakbowl

Argentinsk ”Carne Asada”-steakbowl

med chimichurri och majssallad

Kvällens lyxiga middag är ett spännande alternativ till helgens klassiska kött och potatis. Vi serverar rumpstek på en bädd av fluffigt basmatiris tillsammans med en tomat- och avokadosallad och brynt majs med krämig majonnäs och salladsost. Knapriga tortillachips och en vackert grön chimichurri blir pricken över i.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Lime

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

1 st

Avokado

125 g

Körsbärstomater

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Rumpstek

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

1 burk

Majs

5 g

Tex-Mex

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Smör till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till chimichurri

2 msk

Olja till chimichurri

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7382 kJ
Energi (kcal)1764 kcal
Fett69.8 g
varav mättat15.9 g
Kolhydrater103.5 g
varav socker13.1 g
Protein46.6 g
Salt6.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt och Tex-Mex.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda chimichurri
2

Under tiden, finhacka lök, persilja och koriander.

Halvera lime.

Blanda lök, örter, salt, olivolja och en generös skvätt limesaft i en liten skål. Ställ åt sidan. 

Blanda sallad
3

Skär körsbärstomater i kvartar.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.

Blanda tomat, avokado, salt och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan. 

Stek majs
4

Häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Lägg över i en skål och blanda med majonnäs, salt och en nypa peppar. Ställ åt sidan. 

Stek kött
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Servera
6

Lägg upp ris, majs, tortillachips och sallad i djupa skålar.

Skär kött i tunna skivor och toppa ris med kött.

Smula salladsost över majs.

Skeda chimichurri över kött.