Den här thailändska curryn är grön i dubbel bemärkning – både när det gäller färg och innehåll! Kokosmjölk i såsen gör den extra krämig och grytan får underbar smak av currypasta, spiskummin och tahini. Curryn innehåller även potatis, gröna linser och spenat och vi toppar den med färsk gurka, rostade cashewnötter och chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
½ st
Röd chili
1 portionspåse
Koriander
½ paket
Gröna linser
40 g
Grön currypasta
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
25 g
Tahini
(Innehåller Sesam)
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
300 g
Potatis
2 g
Spiskummin, malen
1 st
Lök
180 ml
Kokosmjölk
60 g
Spenat
½ msk
Olja till stekning
2 dl
Vatten till gryta
¼ tsk
Socker till gryta
Finhacka lök.
Tärna potatis i 1 cm stora bitar.
Häll av linser.
Halvera citron.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 3–4 min, eller tills mjuk.
Tillsätt spiskummin och grön currypasta. Stek i ytterligare 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt potatis, vatten och kokosmjölk.
Koka upp under lock och sänk till medellåg värme.
Sjud i 18–20 min, eller tills potatis är mjuk.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.
Skölj spenat.
Skär gurka i tunna stavar.
Tillsätt tahini, sojasås och linser till curryn. Sjud i ytterligare 2–3 min.
Ta av från värme och rör ner spenat tills den mjuknar.
Smaka av curryn med citronsaft, socker, en nypa salt och peppar.
Lägg upp curry i djupa skålar och toppa med gurka och cashewnötter.
Garnera med rivna korianderblad och chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.