Aromatisk thailändsk linsgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aromatisk thailändsk linsgryta

Aromatisk thailändsk linsgryta

med krispig gurka och cashewnötter

Den här thailändska curryn är grön i dubbel bemärkning – både när det gäller färg och innehåll! Kokosmjölk i såsen gör den extra krämig och grytan får underbar smak av currypasta, spiskummin och tahini. Curryn innehåller även potatis, gröna linser och spenat och vi toppar den med färsk gurka, rostade cashewnötter och chili.

Taggar:
Plantbaserat
Allergener:
Nötter
Sesam
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

½ st

Röd chili

1 portionspåse

Koriander

½ paket

Gröna linser

40 g

Grön currypasta

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

25 g

Tahini

(Innehåller Sesam)

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

300 g

Potatis

2 g

Spiskummin, malen

1 st

Lök

180 ml

Kokosmjölk

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till gryta

¼ tsk

Socker till gryta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2439 kJ
Energi (kcal)583 kcal
Fett33 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater54.5 g
varav socker10.3 g
Protein16.3 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka lök.

Tärna potatis i 1 cm stora bitar.

Häll av linser.

Halvera citron.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Stek lök
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 3–4 min, eller tills mjuk.

Laga curry
3

Tillsätt spiskummin och grön currypasta. Stek i ytterligare 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt potatis, vatten och kokosmjölk.

Koka upp under lock och sänk till medellåg värme.

Sjud i 18–20 min, eller tills potatis är mjuk.

Rosta nötter
4

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Skölj spenat.

Skär gurka i tunna stavar.

Krydda curry
5

Tillsätt tahini, sojasås och linser till curryn. Sjud i ytterligare 2–3 min.

Ta av från värme och rör ner spenat tills den mjuknar.

Smaka av curryn med citronsaft, socker, en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp curry i djupa skålar och toppa med gurka och cashewnötter.

Garnera med rivna korianderblad och chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.